петък, 21 юли 2017 г.

Asistent Kučera o hosťovaní syna: Plzeň a Sparta sa neodmietajú

"Určite je to ocenenie jeho práce. A preto mu to moc prajem, "usmieva sa Kučera starší. "Pre nás, ako pre Vysočinu, to ale bude oslabenie."

Západ Čech? Pre futbalistov hrajúci českú najvyššiu súťaž nemôže byť prestížnejšie adresa. Veď miestna Viktoria je českým šampiónom a chystá sa na predkola Ligy majstrov.

"Plzeň a pražská Sparta sa v českej lige neodmietajú," vie Kučera. "Pre Tomáša to bude výzva, v Plzni je obrovská konkurencia. Ale je to správne rozhodnutie, správny krok. "

" Konkurencia je v Plzni obrovská, v strede zálohy sa točí prakticky samí reprezentanti.Avšak bolo by zle, ak by tomu u tímu bojujúceho o Ligu majstrov bolo inak, "pripúšťa Tomáš Kučera. "Verím, že futbal hrať viem a že budem Viktorke prospešný."

Priestor ukázať sa by každopádne technický záložník dostať mal. "Tréner Koubek ho chcel, mal o neho eminentný záujem. Takže nejakú šancu určite dostane, "verí hráčova otec. "A teraz bude záležať na ňom, ako sa toho zhostí."

Strach z konkurencie v podobe Daniela Kolářa, Tomáša Hořava, Ondreja Vanka alebo Patrika Hrošovského Kučera staršie nemá.

"Keby ste takto uvažoval, nikdy nemôžete žiadnu výzvu prijať, "tvrdí. "Tomáš bol v Jihlave 13 rokov, potrebuje novú výzvu, novú motiváciu. A v tomto prípade je Plzeň ideálne.Verím, že sa s touto výzvou popasuje, ako má. "

Asistent jihlavského trénera Luďka klusácke však odchod svojho syna musí sledovať aj z iného pohľadu. "Pre nás to bude zložité, budeme ho musieť nahradiť," uvedomuje si Kučera. "Po vedenie určite budeme chcieť, aby niekto iný prišiel," myslí si. "Ale to je skôr otázka na športového manažéra," doplnil.

Tomáš Kučera v najvyššej súťaži odohral 59 zápasov a strelil 6 gólov. Celkovo za Jihlavu nastúpil k 99 seniorským zápasom, v ktorých dal 7 gólov. "V lige má odohraných veľké množstvo zápasov, mali sme tak dostatok možností k jeho starostlivému pozorovanie," uviedol generálny manažér Viktorie Adolf Šádek.

"Ide o ročné hosťovanie. Cestu späť do Jihlavy zavretú nemá, "dopĺňa Kučera.Čo potvrdzuje aj športový manažér FC Vysočina Josef Jinoch: "V nadväznosti na plzenskej hosťovaní sme sa dohodli na jeho predĺžení profesionálnej zmluvy s FC Vysočina."


Няма коментари:

Публикуване на коментар